Baby-boomer i mindful eating Soc baby boomer, sí, i tot i que encara em queden força anys per la jubilació, és com somiar amb el Shangri-La de la meva vida.

Dies enrere pensava, la veritat, no em veig asseguda al sofà de casa veient passar els dies, o bé, en viatges de l’Imserso ballant “els pajaritos”. Encara que la meva jubilació m’arribi als 68-70 anys, avui en dia encara és ser molt jove i si la salut em respecta, encara tinc al davant força anys de vida. I jo vull estar activa, tenir il·lusions i tenir temps per fer tot allò que m’agrada (estudiar, viatjar, cuidar el jardí, compartir activitats amb les amistats).

VULL UNA VELLESA PROACTIVA, on alimenti la ment, l’esperit i com no, el meu cos per mantenir-lo en el millor estat possible i que m’acompanyi en aquests anys.

L’alimentació conscient és especialment important en aquesta etapa de la nostra vida, perquè posa el focus en envellir de la forma més saludable possible, posant atenció en el que el nostre cos necessita, però també en gaudir de l’experiència d’una vida plena i conscient, on practicar el presentisme és la clau per tenir una vida plena. És a dir, hem d’evitar quedar-nos ancorats en un passat que ja no hi és, i que no tornarà, però tampoc està pendent del que serà el dia de demà, que com que és el demà no arriba mai.

Cuidar-nos de forma amable, entendre que el pas del temps és un regal i acceptar els canvis que el nostre cos ha anat experimentant al llarg de la nostra vida, per viure’ls des de l’agraïment, i entendre que és un moment de canvi com molts altres que hem viscut, però que tenim la capacitat d’afrontar-los des d’una òptica enriquidora.

El nostre cos necessita una alimentació adequada, que ha d’atendre les necessitats actuals com és la pèrdua de massa muscular amb el decurs dels anys, però també tenint cura de la prevenció de malalties com la diabetis, el colesterol, malalties cardiovasculars o degeneratives.

Una vida activa no demana fer grans maratons, ni exercici extrem, però sí que cal incorporar el moviment en el nostre dia a dia, i que aquest exercici ens faci estar bé amb nosaltres mateixos alhora que mantenim la nostra activitat diària. Però el més important de tot, és conrear cada dia la il·lusió per viure i per petits projectes enriquidors que ens facin sentir plens de vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *